Втори търг за мобилните тоалетни, първият се провалил

Мисия Варна

14-04-2014, 16:54

Снимка:

© Varnautre.bg/Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Общината наема 50 мобилни тоалетни

Община Варна стартира втора обществената поръчка за доставка на мобилни тоалетни за нуждите на града

Поканени са всички заинтересовани лица да подадат оферти за избор на изпълнител за възлагане на обществена поръчка чрез публична покана с предмет: "Доставка чрез наем, предоставяне за временно възмездно ползване и сервизно поддържане на мобилни тоалетни кабини за нуждите на Община Варна и други второстепенни разпоредители с бюджетни кредити". 

И този път търгът е  за наем на 50 броя мобилни тоалетни и тяхната поддръжка. Прогнозната стойност е  55 000 лева без ДДС. Поръчката покрива и сервизното обслужване, включващо изпомпване на екстременти с асенизационна кола, почистване, дезинфекция и вътрешно и външно измиване на кабините с водоструйка ароматизиране с траен ароматизатор, зареждане на резервоара със специална течност, която разлага екстрементите и тоалетна хартия. 

Първата обществена поръчка, която бе пусната на 18 март, бе прекратена със заповед на кмета в последния работен ден на миналата седмица. Причината е опорочена процедура. Установени са нарушения при откриването и провеждането и, които не са могли  да бъдат отстранени, без това да промени условията, при които е обявена поръчката.