Ремонтират тротоара на "Мария Луиза"

До 24 май подменят 1620 кв.м плочки

Ремонт на южната част на тротоара на булевард "Мария Луиза" – от ул. "Шопен" до булевард "Сливница", която е една от най-компрометираните пешеходни зони в центъра,  започна днес. Работата по обновяването на терена провери кметът Иван Портних.  

"До 24-ти май 1620 кв. м стари потрошени плочки ще бъдат сменени с бетонови висококачествени павета, каквито полагаме и на тротоарите на бул. "Цар Освободител", обясни Христо Иванов, заместник-кмет на община Варна. Средствата за рехабилитацията  - 167 000 лв., са заделени от местния бюджет. На кръстовищата ще бъдат изградени нови подходи за хора с увреждания.  

"Хората с право  негодуват за състоянието на тротоарите – много от тях за разбити, включително и заради паркирането на автомобили. Работим активно за създаване на една достъпна и модерна градска среда – както по отношение на обновяване на инфраструктурата, така и с по-сериозни мерки за санкциониране на нарушителите. Два паяка репатрират автомобили при нарушения, ще настояваме и пред органите на МВР за по-сериозни мерки по отношение на контрола“, каза заместник-кметът.