Осъденият за убийството на Луканов не бил изтезаван

Крими

13-04-2014, 10:51

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Прокурор предлага на Цацаров да се възобнови делото за убийството на Луканов

Осъденият за убийството на премиера Андрей Луканов и в последствие оневинен Юрий Ленев всъщност не е бил изтезаван.

Документите, с които Ленев осъди България в съда в Страсбург за това, че е бил бит при задържането си, са фалшиви. Тези разкрития и твърдения направи разследващата журналистка Ангелина Петрова в ефира на Нова телевизия.

Все пак Петрова направи уговорката, че все още е рано да се говори за ясно разкритие за убийството на бившия премиер. В студиото бе показано постановление на прокурор Ивайло Любенов, според което Ленев е осъдил страната ни с документи с невярно съдържание.

Самият съдебен лекар д-р Димова, чиито подпис уж стои под медицинското с данни за насилие върху Ленев, е заявила, че никога не е поставяла своя подпис под такъв вид експертиза.

„Това е фалшив документ на д-р Димова, фалшифициран от някого", обяви журналистката Петрова и загатна, че БСП е партията, която е нямала никакъв интерес задържаните и осъдените да са истинските убийци на Андрей Луканов.

Петрова обясни още, че въпросната д-р Димова наистина е прегледала задържания Юрий Ленев още в деня на прибирането му, но представеният документ в съда в Страсбург е бил друг.

Сред разкритията, които е направила журналистката, е, че например, че при делото за насилие срещу Ленев е предоставен документ от съдебен лекар, според който след 40 дни от задържането на Ленев той все още има пресни рани. „Някой много се грижи за всички, които оправдават обвинените по делото „Луканов", загатна още Петрова.(News.bg)