Резултатът от спецакция на пътя: Двама без книжки и четирима без колан

Крими

11-04-2014, 17:49

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Проверките във Варненско продължават

Две специализирани полицейски операции по линия на безопасност на движението по метода на "широкообхватния контрол" са реализирани тази седмица на територията на Аксаково. 

На пътя между Варна и Добрич, в участък при изхода на Аксаково, в посока Добрич на 8 и на 10 април са изградени контролно - пропускателени пунктове за проверка на преминаващите автомобили, техните водачи и пътници.

161 автомобила са проверни в хода на специалната операция. Общият брой на нарушенията е 14. От тях две са за неправоспособност, 4 - за не използване на колан и 8 други. Съставени са 7 акта, наложените глоби по фиш са още толкова, а една кола е спряна от движение. 

Извършването на проверки от този тип ще продължи да се реализира на територията на ОДМВР – Варна, съобщиха от полицията. Оттам припомниха, че основните задачи на специализираните полицейски операции са: установяване на редовността на документите, както на водача, така и на МПС; наличие на задължителна застраховка “Гражданска отговорност”; ползване на обезопасителни колани от водача и пътниците; техническата изправност на автомобила и при възникнали съмнения тестване на водачите за употреба на алкохол.

Целта е да се осъществи максимално широкообхватен контрол и, след взимане на съответните мерки, да бъдат санкционирани и отстранени максимално много нарушения на Закона за движение по пътищата.