Пенсионер-охранител блудствал с първокласничка във варненско школо

Крими

08-04-2014, 16:21

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Охранителят викал момиченцето в дежурната стаята "да гледа мониторите"

На три години затвор бе осъден 68-годишен охранител, блудствал с първокласничка във варненско училище. Днес Варненският районен съд гледа делото при закрити врати. На него подсъдимият не се призна за виновен, а наложеното от първоинстанционния съд наказание, може да бъде обжалвано в 15-дневен срок. 

Посегателството се е случило в два последователни дни на 19 и 20 октомври 2011 година. В ползвано от охраната помещение във входа на учебната сграда, мъжът извършил действия с цел да възбуди полово желание без съвкупление, като бръкнал под долнището на анцунга на 7-годишното тогава момиче. Насилникът се опитал и да целува детето по бузата.

По това време той бил "дублиращ охранител" на титуляра в училището и поемал част от смените му през месеца. 

Мъжът предлагал на детето да оставя раницата си в стаята на охраната и да гледа от мониторите за видеонаблюдение коридорите на училището, докато изчаква идването на треньорка, която да го взема за курс по плуване. Именно тогава той  осъществявал блудствените действия.

Бащата на първокласничката разбрал за проблема на втория ден, когато дошъл да я прибере след занимания по плуване. Той установил, че 7-годишното момиченце отказва да влезе в стаята на охраната и се притеснява да вземе раницата си. За инцидента са били уведомен класен ръководител, ръководството на училището и на охранителната фирма, а впоследствие била подадена и жалба в полицията.