Българинът поотпусна кесията

Парите

08-04-2014, 15:50

Снимка:

Reuters

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Оборотът в търговията на дребно през февруари нараства с 9,2% спрямо същия месец на 2013-та

Oборотът от търговията на дребно, без тази на автомобили и мотоциклети през февруари нараства с 1% спрямо предходния месец. Това показват предварителните данни на Националния статистически институт.

През февруари 2014 г. оборотът в търговията на дребно, нараства с 9,2% спрямо същия месец на предходната година. Оборотът нараства по-съществено спрямо предходния месец в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 1,9%, в продажбите на дребно на текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 1,4%, в тази с компютърна и комуникационна техника - с 1,1%, а при хранителните стоки, напитките и тютюневите изделия се наблюдава повишение от 0,8%. Намаление е регистрирано в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 0,7%.

През февруари 2014 г. спрямо същия месец на 2013-та оборотът нараства в почти всички икономически групи. По-значителен ръст се наблюдава в търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет и в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - по 18,5%, в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 15,7%, и при фармацевтични и медицински стоки - с 11,9%. Спад с 1,6 на сто е регистриран в продажбите на автомобилни горива и смазочни материали.