Реформаторският блок започва консултации с президента

Новините

07-04-2014, 16:37

Снимка:

© БГНЕС/Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

От Реформаторския блок настояват за консултации, които да обединят политиците във връщането на България по европейския й път

Реформаторският блок започва политически консултации с президента Росен Плевнелиев и ръководствата на парламентарно представените партии - ГЕРБ, БСП и ДПС, във връзка с разрушеното доверие на Европейския парламент към България и риска от изваждане на страната ни от европейското политическо пространство, стана ясно от изявление на лидерът на Демократи за силна България Радан Кънев.

Той посочи като причини за това решение препоръката на Европейския парламент за спиране на еврофондовете у нас и решението на българския парламент за изваждане на част от газопровода Южен поток от европейската правна рамка.

От Реформаторския блок настояват за консултации, които да обединят политиците във връщането на България по европейския й път. Това ще покаже и намеренията за поведение на партиите в предстоящата предизборна кампания, заяви Радан Кънев.

"Ние имаме усещането, че сме длъжни да внесем разум, че сме длъжни да внесем спокойствие, че сме длъжни да разговарям и с политиците, и с гражданите на България за реалните рискове, пред които сме изправени, за нуждата от национално обединение, за да бъдат те преодолени".

От Реформаторския блок призоваха България да приеме идеята за създаване на Европейски енергиен съюз, който да договаря доставките на газ.