Полицията: Задържаният журналист псувал униформени и лекари

Крими

07-04-2014, 15:32

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Арестуваха варненски журналист

Екип на "Бърза помощ" е подал сигнала за лице в безпомощно състояние

Варненският журналист Георги Александров, който бе задържан, след скандал пред варненско заведение, е извършил непристойни действия, нарушаващи обществения ред. Той е отправил обиди, нецензурни думи и псувни към служителите на медицинския екип и на полицията. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията във Варна. По случая е образувано бързо полицейско производство. 

Според официалната информация в събота около 00:10 часа, е получен сигнал от екип на "Бърза помощ" за лице в безпомощно състояние в градинка на ул. "Страхил Войвода". На място 32-годишният Георги Александров е прегледан от медицинския екип и освободен, при което мъжът изразява бурно несъгласие, след което е задържан за 24 часа.

Според първоначалната информация, малко преди полунощ в петък журналистът, който заедно с приятели бил във варненско заведение, се почувствал зле и младеж от компанията му помогнал да излезе навън. Извикал и линейка, защото няколко дни преди инцидента Александров бил с ниско кръвно налягане.

Докато чакали в градинката отпред пристигнал полицейски патрул. Версията на задържания е, че докато молел да бъде закаран до Спешното и да му бъде сложена инжекция, полицаите го наричат "клошар", обиждали го и се държали арогантно с него. На това Александров отвърнал: "Ще се обадя на директора на полицията Чавдар Нанков, за да му кажа как се държат подчинените му полицаи с гражданите". В отговор един от униформените ударил шамар на Георги Александров. След като го прибрали в ареста, журналистът бил съблечен гол, за да бъде проверен за наркотици.

В 15 часа на 5 април Александров вече е с повдигнато обвинение за "хулиганство и обида към властта. Освободен е след пристигането на адвокат Бранимир Балачев.