11 души в ареста след боя между фенове във Вaрна

Няма пострадали привърженици на Черно море и Левски

11 души са прибрани в ареста след сбиването между футболните агитки на Черно море и Левски, това каза за Varnautre.bg говорителят на варненската полиция Ивана Милева. В момента се води досъдебно производство за установяване на виновниците за инцидента. От полицията споделиха още, че се води разследване относно доказване на съпричастността на въпросните 11 души, като не се уточнява колко са привържениците на Левски и тези на Черно море.

Случката се е разиграла след баскетболния двубой между Левски и Черно море Порт Варна, в центъра на Варна вчера. Още по време на мача в зала Конгресна прелетяха искри между ултраси на столичния тим и привърженици в залата, които не бяха от организираната агитка на домакините, при което дори бе ударен шефът на Охранителна полиция в морската столица Пламен Парушев. Въпросният привърженик е с установена самоличност, но от полицията не съобщиха подробности.

След двубоя групата привърженици на Левски сяда в една от известните кръчми на Варна, която се намира на Червения площад. Минути по-късно се появяват и ултрасите на Черно море и сред кратка размяна на реплики започва истинско меле. В резултат от сбиването, кръчмата е потрошена, ултрасите са използвали бухалки, боксове и дори факли.

След сбиването няма пострадали фенове и от двете страни, или поне няма такива, които да са се нуждаели от лекарска помощ, допълни Милева.