Футболни агитки потрошиха "Викинга"

Крими

07-04-2014, 02:49

Снимка:

агенция "Блиц"

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фен на Левски удари шеф на Охранителна полиция

Арести за ултраси след баскетболния мач между „Левски” и „Черно море”

Заведение на Червения площад във Варна беше потрошено тази вечер. Боят станал след края на баскетболния мач между отборите на „Левски” и „Черно море” и в него участвали агитки на двата отбора, пише "Блиц".

"Двубоят" между ултрасите започна, макар и словесно, още по време на мача. В залата присъстващите на срещата футболни агитки на двата клуба размениха остри реплики помежду си, но не стигнаха до сблъсък поради наличието на полиция в залата.

Малко преди края на мача обаче Пламен Парушев, шеф на Общинска полиция–Варна пострада, след като се опита да успокои страстите. Тъй като не бе в униформа, привърженик на „Левски” го нападна и удари в лицето, но, за щастие, не се стигна до сериозно нараняване.

След инцидента с Парушев ултрасите от София се изнасят бързо навън, където полицаите са ги пропуснали, без да задържат никого. След това групата привърженици на „Левски” сяда в една от известните кръчми на Варна – Викинг”, която се намира на Червения площад.

След минути там се появяват и ултрасите на „Черно море” и сред кратка размяна на реплики започва истинско меле, съобщават очевидци. В резултат от сбиването, кръчмата е потрошена, ултрасите са използвали бухалки и дори факли.

Клиентите на известното варненско заведение са се спасили с бягство от полесражението, за щастие няма пострадали невинни хора. На мястото веднага са пристигнали полиция и линейки и побойниците са укротени, а някои - задържани.

Свидетели на сблъсъка между агитките се оплакали пред БЛИЦ, че съм им "изгорели" ваучерите за кръчмата. Те били на семейно събиране в заведението, когато станал екшъна. Сред посетителите на заведението имало и бременна жена, която силно се изплашила.

Пред БЛИЦ комисар Чавдар Нанков, шеф на ОД на МВР във Варна поясни ,че в момента текат разпити в Първо РУ на МВР. За щастие, въпреки екшъна, няма сериозно пострадали.