Ристосков "закла" Черно море на Герена

Не отсъди чиста дузпа за моряците срещу Левски

Отборът на Левски прекъсна успешната серия на Черно море от началото на мачовете в ТОП 7, след като победи моряците с 1:0 на стадион Георги Аспарухов в столицата. До преди мача със сините, варненци нямаха загуба, като записаха една победа и три равенства. Един от главните виновници за загубата на Морето днес, обаче, бе главният съдия Христо Ристосков, който престъпно отмина очевадно нарушение на вратаря Горан Блажевич, срещу нападателя на Черно море Валери Домовчийски.

Черно море започна силно срещата и още в 1-вата минута създаде първата опасност в мача. Валери Домовчийски нахлу в наказателното поле, финтира Аймен Белаид на "сините", но изстрелът му бе спасен от стража Горан Блажевич. 10-ата минута Валери Божинов подаде към Крумов, който центрира в наказателното поле на Черно море, топката стигна до Мисяк, който стреля, но в страни от десния стълб на вратата на Китанов. В 17-ата минута Даниел Димов откри резултата след изстрел от около 23 метра. Бившият футболист на Морето изпрати топката в горния ляв ъгъл на врата на Китанов. В 37-ата минута главният рефер Христо Ристосков не отсъди чиста дузпа в полза на Черно море. Домовчийски бе съборен в малкото наказателно поле от Блажевич, но Ристосков остана безмълвен.

Второто полувреме започна с натиск на Левски, като на два пъти в 47-ата и 49-ата минута домакините застрашиха вратата на Китанов, но не успяха да реализират втори гол. Моряците действаха здраво в защита и разчитаха на контраатаки, с които да нанесат своя удар. До края на двубоя, футболистите на Черно море се бориха мъжки, но така и не успяха да реализират гол във вратата на Левски. В 83-ата минута резервата Бекир Расим изведе Бакари зад защитата, но Блажевич го изпревари и с глава изчисти в тъч. Малко по-късно Еденилсон с едно докосване осигури добра позиция за удар на Георги Божилов, но той избърза да стреля от въздуха и го направи много неточно.

Левски – Черно море 1:0

Голмайстори: Д. Димов (17)

Левски: Блажевич, Крумов, Чмовш, Белаид, Старокин, Д. Димов, Гаджев (60 – Ангелов), Р. Цонев (66 – Бастос), Рамос, Мисяк, Божинов (70 – Макриев)

Черно море: Китанов, Александров, Станчев, Ж. Атанасов, Венков, Георгиев (76 – Расим), Еденилсон, Окоро (71 – Д. Атанасов), Божилов, Бакари, Домовчийски (67 – Коконов)

Съдия: Христо Ристосков

Жълти картони: Старокин, Бастос, Д. Димов (Л); Бакари (ЧМ)

Стадион „Георги Аспарухов“