Арестуваха варненски журналист

Новините

06-04-2014, 15:40

Снимка:

личен архив/Фейсбук

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Колегата Георги Александров се почувствал зле в заведение, сега е с обвинение за хулиганство

Варненски журналист е бил задържан за 15 часа след скандал във варненско заведение. Повдигнато му е обвинение за хулиганство. Историята, която се разиграла в петък срещу събота през нощта, разказва сайтът афера.бг. По случая няма информация от полицията, нито пък в медията, на която колегата Георги Александров е главен редактор - най-вероятно заради следствените действия срещу него.

Малко преди полунощ в петък журналистът, който заедно с приятели бил във варненско заведение, се почувствал зле и младеж от компанията му помага да излезе навън. Вика и линейка - няколко дни преди инцидента Александров е с ниско кръвно налягане и предполага, че това е причина и за състоянието му в момента. Докато чакат в градинката отпред пристига полицейски патрул.

"Докато Георги Александров моли да бъде закаран до „спешното” и да му бъде ударена инжекция, ченгетата го наричат „клошар”, обиждат го, държат се арогантно, на което Александров отвръща: „Ще се обадя на директора на полицията Чавдар Нанков, за да му кажа как се държат подчинените му полицаи с гражданите”. Едно от ченгетата забива шамар на Георги Александров.
„Сега ще видиш ти на кого ще се обаждаш! Сега ще ти спретнем едно дело и ще видиш!”, отвръща единият полицай на Георги Александров.

След като е ударен от полицая, на Георги Александров са сложени белезници и в 0,30 часа на 5 април 2014 година – събота той е отведен в ареста на Първо райнно управление във Варна.

От 0,30 часа до 12 часа на обед на 5 април на Георги Александров не е даден достъп и възможност да се обади на адвокат или на свой близък.

Едва в 12 часа на 5 април 2014 година Георги Александров звъни на своя колежка с молба да му прати адвокат.

След като е бил прибран в ареста, журналистът е бил съблечен гол, за да бъдел „проверяван за наркотици”. Такива, разбира се, не са открити.

В 15 часа на 5 април 2014 година на Георги Александров вече е с повдигнато обвинение за „хулиганство и обида към властта” и той е освободен при пристигането на адвокат Бранимир Балачев.

Ченгетата твърдят, че Георги Александров ги бил псувал, което обаче не отговаря на истината.

Нито вътре в заведението, нито отвън е имало някакъв скандал, конфликт или спречкване", пише Афера.