Спартак продължава да мачка в "Б" група

Спорт

05-04-2014, 19:24

Снимка:

Varnautre.bg/Архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

"Соколите" удариха Монтана с 1:0

В среща от 19-ия кръг "соколите" удариха с 1:0 като гост Монтана.  и записаха пета победа от 6 мача след Нова година. С 5 победи от 6 мача през пролетта, Спартак 1918 продължава с отличното си представяне в "Б" група. Единственото попадение на стадиона в Мездра отбеляза Боби Борисов през първото полувреме.

Треньорът на Спартак Атанас Атанасов направи само една рокада в стартовия си състав, като Станислав Желязков зае мястото в центъра на отбраната на наказания Петър Патев. На вратата застана Петър Денчев, а останалите трима в защита бяха капитанът Траян Дянков, Радо Тодоров и Станислав Георгиев. В халфовата линия действаха Иван Минчев, Вальо Веселинов и Джихат Кямил, а по крилата Боби Борисов и Николай Ботев трябваше да затрудняват защитата на домакините. Изнесен в предни позиции бе голмайсторът Деян Христов.

Двубоят започна спокойно. Домакините се опитаха да упражнят натиск, но срещаха сериозен отпор. Няколко удара от дистанция изпробваха рефлексите на Денчев, но те не доведоха до някаква опасност. Първата по-сериозна възможност бе създадена от варненци. В 16-ата минута Дидо Христов стреля, но вратарят на домакините отрази удара му. В 25-ата минута обаче Христо Иванов извади топката от мрежата си. Защитник на Монтана върна слабо кълбото към своя вратар, а Боби Борисов стигна първи до него, финтира стража и на празна врата откри резултата. Това бе втори гол за фланговия нападател, след като по-рано през сезона се разписа и срещу Калиакра. До края на полувремето шут на Вальо Веселинов мина над напречната греда.

След почивката трудно се стигаше до голови положения и пред двете врати. Спартаклии действаха стабилно в защита, като изчакваха за възможност с която да сложат край на интригата в мача. Битката се водеше главно в средата на терена, като чак в самия край на Петър Денчев му се наложи да показва уменията си на два пъти, но "соколите" съумяха да запазят резултата.

След победата Спартак е на 6-то място с актив от 26 точки. В следващия кръг варненци посрещат Ботев (Враца). Мачът е на 12 април (събота) от 17 часа.

Монтана - Спартак 0:1

Голмайстори: 0:1 Борисов (25)

Монтана: Хр. Иванов, Тонев, Николов, Молдованов, Гочев, Илиев, Дяков, Почански, В.Иванов, Наков, Киров

Спартак: Денчев, Георгиев, Дянков, Желязков, Тодоров, Веселинов (68 – Смирнов), Минчев Кямил, Ботев, Борисов, Христов

Съдия: Ангел Баялцалиев (София)

Стадион: "Локомотив", Мездра - 250 зрители