Варненчета пишат приказки и рисуват за конкурси

Благотворителна кампания събира детски книги

В конкурс за написване на приказка на тема  "Имам една мечта" могат да участват ученици от IV до VІI клас (включително) на варненските училища.
От днес до 8 май приказките ще могат да се изпращат на адрес [email protected]. След оценяването между 10 и 14 май, награди ще бъдат раздадени на детския празник организиран в курорта "Св. Св. Константин и Елена".

В конкурс с рисунка на тема "Имам една мечта" ще могат да вземат участие по-малките ученици. Децата от I до ІV клас (включително) на варненските училища, трябва да предадат творбите си до 8 май.

Награждаването на победителите ще стане на детския празник в курорта "Св. Св. Константин и Елена. Всички рисунки трябва да са надписани с име и възраст на детето, училище, клас, телефон и e-mail за връзка.

Освен това всеки желаещ може да дари стари детски книжки, като част от кампанията "Дари детска книга - сътвори магия". Кампанията чиито партньори са Varnautre.bg, община Варна, Регионален инспекторат по образованието и други ще завърши с благотворителна разпродажба на събраните произведения.

Средствата от нея са предназначени за трите детски институции – домовете за деца, лишени от родителска грижа "Другарче" и "Княгиня Надежда” и помощно училище „Св. Св. Кирил и Методий” в село Кривня. Изданията, които не се продадат, ще бъдат предадени на библиотечните им фондове. Благотворителната разпродажба ще е част от финала на конкурса за написване на детска приказка и конкурса за детска рисунка.

Предаването на рисунките и дарените книги могат да се извършват в периода 2 април - 8 май на едно от следните места: Офисите на MSat, бюро "Информация" в Мол Варна или в билетния център на ФК.