Никола Спасов е новият треньор на Калиакра (Каварна)

Спорт

01-04-2014, 14:53

Снимка:

varna.utre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Името на специалиста бе спрягано в медиите за евентуален заместник на Гонзо в Черно море

Наставникът, под чието ръководство варненският Черно море е постигнал най-големите си футболни успехи - Никола Спасов е новият треньор на застрашения от изпадане Калиакра (Каварна). Футболният специалист пристига в крайморския град в късния следобед, а от утре започва работа с играчите, съобщи за БТА председателят на клуба Красимир Тодоров. 

Спасов идва в Каварна с една задача - да спаси Калиакра от изпадане от Б група. Затова ръководството на клуба му предлага договор до края на сезона. Контрактът е с опция за продължаване и при успех и желание от страна на Спасов - може да бъде продължен, уточни клубният президент.

Никола Спасов, който до вчера беше без постоянна работа, заема мястото на подалия оставка старши треньор Димитър Трендафилов. Варненският специалист дойде през ноември миналата година и изведе Калиакра до трето място във временното класиране на Б група, но от началото на пролетния сезон играчите му за пет кръга спечелиха само една точка и се смъкнаха на две точки от зоната на изпадащите.

Новия наставник ще трябва да посочи екипа от специалисти, на които ще разчита в оставащите до края на сезона кръгове. Първото му изпитание е в събота, когато новият му тим гостува на Хасково в мач от 19-ия кръг от първенството на Б група.