Черно море разгроми Балкан във Варна

Спорт

30-03-2014, 21:40

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

"Моряците" остават единствения тим в НБЛ, който не е губил от ботевградчани

Черно море Порт Варна победи Балкан за четвърти път през настоящия сезон, оставайки единственият отбор от ТЕСИ НБЛ, който не е губил от ботевградчани. Като домакини в зала "Конгресна" във Варна баскетболистите на Денислав Коцев се наложиха с резултат 105:81. Това е третият успех на "моряците" срещу този съперник в първенството, а той го отстрани и на полуфинал в турнира Купа България. Това завързва още повече борбата за втората позиция, след като и двата отбора имат по 14 победи, като Черно море е с 6 загуби и мач повече, а Балкан – с 5 поражения. Балкан имаше серия от четири поредни победи в ТЕСИ НБЛ, която бе прекратена днес. В следващия кръг варненци отново ще бъдат домакини на претендент за челните позиции, като този път това ще бъде Левски, а ботевградчани приемат Ямбол в първия си мач в "Арена Ботевград". Преди това в сряда балканци ще гостуват на Теодо в първия мач от четвъртфинала в ЕВРОХОЛД Балканска лига.

През повечето време от откриващата четвърт гостите бяха напред в резултата, а варненци не позволиха голямо откъсване, за да се стигна до 6 точки разлика след една част. В средата на втория период Черно море обърна резултата и на свой ред натрупа крехка преднина, която запази до почивката за 44:39. Бързи пет точки за домакините направиха разликата двуцифрена, а малко преди края на третата част тя стана 15 точки и се запази до края на периода. Варненци играеха силно в нападение през втората и третата част и това им помогна да натрупат аванс. През последните 10 минути варненци продължиха да увеличават преднината си, за да я направят разгромна.

Варненци категорично спечелиха борбата под коша – 40-20, което им даде огромно предимство. Те имаха 54 срещу 28 точки в подкошието и по-добра успеваемост при стрелбата общо от игра – 58% срещу 45% на гостите.

По 19 точки за победителите отбелязаха Александър Андреевич (12 борби) и Симеон Илиев (7 борби), 16 наниза Джордже Тресач, а 15 – Дамян Кандич.

За Балкан с 15 точки и 5 асистенции завърши Павел Маринов, а по 11 записаха Иван Лилов (6 асистенции) и Петер Седмак.