Децата на Черно море победиха съперниците си от Спартак

Спорт

29-03-2014, 16:09

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

4:1 като символични гости записаха черноморци набор 2001

Децата на Черно море (набор 2001 година), записаха победа с 4:1 в градското дерби срещу съперниците си от Спартак. Двубоят в срещата от 13 кръг на Зоналното първенство се игра на терена на спортен комплекс "Локомотив". Резултатът, който постигнаха младите "моряци" беше напълно логичен с оглед на показаното.

Черноморци откриха резултата в 20 минута, когато Ивелин Кузманов подаде към Мередин Адем, който се разписа за 0:1. Първото полувреме спартаклии успяха да се противопоставят донякъде и повече голове нямаше. След почивката символичните гости само за 10 минути достигнаха до класическото 3:0. Първо Караиванов в 35 минута засече с глава центриране от корнер и направи резултата 2:0, а 5 минути по-късно пак той доведе резултата до 3:0. След негов удар, топката срещна първо гредата, след това тялото на противников футболист и влетя в мрежата.

Домакините от Спартак успяха да върнат едно попадение в 55 минута, когато Севджет излезе сам срещу вратаря и с прехвърлящ удар намали до 3:1, но две минути преди края моряците върнаха и това попадение, като Велислав Красимиров с техничен удар изпрати топката по красива парабола, която прехвърли двама защитници и вратаря и оформи крайното 4:1 за зелено-белите.

Треньорът на Черно море Страхил Байчев не се скъпеше на похвали за играта, като след днешната победа Черно море събра актив от 39 точки. С 13 победи от 13 мача децата са еднолично на върха, а съперниците им от Спартак с актив от 27 точки заемат трето място в класирането.