Общината търси представител за офиса си в Брюксел

Мисия Варна

29-03-2014, 10:53

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Ще търси и създава партньорства за включването в проекти по международни програми

Обществена поръчка за избор на представител на община Варна в офиса й в Брюксел, пусна местната администрация. Поканени са всички заинтересовани лица да подадат оферти за избор на изпълнител за възлагане на обществена поръчка чрез публична покана с предмет: "Представител на Община Варна в офиса в Брюксел, Кралство Белгия в периода 01.04.2014 г. - 31.12.2015 г". 

Педставителят в Брюксел ще предоставя информация на община Варна за отворени схеми по международни програми. Ще търси и създава партньорства за включването на община Варна в проекти по международни програми.

В изискваванията е включено още организиране на експертни разговори и срещи с европейски институции, в които да се изразяват позициите на община Варна в процеса на вземане на решения относно политиката за градско развитие на ЕС.

Организиране на посещения и срещи на официални представители на община Варна в институциите на Европейския съюз, както и подпомагане на групи посетители и посещения на експерти; подпомагане позиционирането на град Варна на европейско ниво и да популяризиране на града като инвестиционна дестинация;

Представителят в Брюксел ще предоставя информационни услуги на отделите и организационните структури на община Варна, както и създаване на връзки с обществеността на европейско ниво с акцент върху град Варна.

Изискване към кандидатите е и популяризирането на успешната реализация на проекти, по които община Варна е бенефициент, управляване на информационния поток до Брюксел и обратно, както и организиране на събития с акцент върху града ни, поддържане на връзки с Комитета на регионите, мрежата EUROCITIES и с други организации, в които морската столица членува.

Отчитането на дейностите ще се осъществяват въз основа на ежемесечни отчети, изготвени от изпълнителя и адресирани до Директор на Дирекция "Канцелария на кмета" при община Варна.