Колцентърът на данъчните с удължено работно време

Парите

28-03-2014, 12:29

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Варненци внесоха 2 млн. лева данъци за три дни

Остават два работни дни до крайния срок за корпоративните данъци

До края на данъчната кампания, която приклчва на 30 април, информационният център на НАП ще работи с удължено време. Експертите на Агенцията ще приемат обаждания и запитвания на телефон 0700 18 700 от 8:30 до 18:30 часа, всеки работен ден.

На телефона на информационния център гражданите и представителите на фирмите могат да получат съвет за декларирането и плащане на данъци и осигурителни вноски. Избирайки номера, клиентите на НАП могат да ползват и автоматичните услуги, които не изисква разговор с оператор и са достъпни 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, а именно проверка на здравен статус, справка за регистрация по ДДС и др. Обаждането е на цената на стандартен разговор в зависимост от съответния абонаментен план.

От НАП напомнят, че остават два работни дни до изтичането на крайния срок - 31 март, за подаване на годишните декларации за облагане с корпоративни данъци. 184 000 декларации за облагане с корпоративни данъци са подадени по електронен път, подписани с електронен подпис, до този момент в НАП.

31 март е и крайният срок, в който трябва да се плати дължимият корпоративен данък, след приспадането на направените авансови вноски. Фирмите, които подадат декларациите си по електронен път ползват 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък (но не повече от 1000 лeва).

Тази отстъпка се ползва, само ако и данъкът е внесен в срок до 31 март 2014 г. Плащането на задължението към хазната може да стане във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета. Други вариант за плащане са с пощенски запис или чрез интернет.