Три месеца решетки за наркоман заради шоколад

Крими

27-03-2014, 15:50

Снимка:

© Varnautre.bg/Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

8-месечна присъда получи и крадец на козметика

В бързо производство, след постигнато в съдебна зала споразумение, Районният съд във Варна наложи наказание от 3 месеца затвор за опит за кражба на шоколади. Деянието е осъществено привечер на 11 март в магазин на голяма търговска верига във Варна. Продавачка забелязала клиент със съмнително поведение да се насочва към щанда за шоколадови изделия и насочила вниманието си към камерите за видеонаблюдение, монтирани в магазина.

Чрез тях служителката видяла как 27-годишният Д. Няголов взема шоколади от рафта и ги слага в пазвата си. Продавачката изчакала в касовата зона, за да види дали мъжът ще заплати стоките, но след като това не се случило - тя го настигнала на изхода и поискала да му бъде направена проверка. Така подсъдимият бил заловен да изнася под блузата си общо 11 шоколада, на стойност 17 лева.

Опитът за кражба е извършен от Няголов в условията на опасен рецидив. 27-гошният подсъдим страда от синдром на зависимост към хероин и има общо пет предходни осъждания, като четири от тях са за кражби. Две от последните му налагани наказания са изтърпени ефективно. Одобреното от съда споразумение е окончателно и влиза в сила веднага.
Също след споразумение, Районният съд осъди 32-годишен мъж на 8 месеца затвор за кражба от търговски обект. Престъплението е извършено на 15 октомври миналата година 32-год. Ф. Георгиев влязъл в супермаркет на популярна търговска верига и от щандовете за парфюмерия и козметика отнел 4 лосиона за след бръснене и 9 стик-дезодоранта от две различни марки. Общата стойност на откраднатите стоки е 77 лева. Деянието е извършено от Георгиев при условията на опасен рецидив. Към момента нанесените щети са възстановени. Съдебният акт е окончателен.