Български автори няма да отпадат от програмата

Новините

27-03-2014, 10:32

Снимка:

БГНЕС

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

ЦИК ще даде становище как ще се съвместят абитуриентските балове и евроизборите

Не може български автори да отпадат, защото това е нашата национална идентичност, увери министърът на образованието Анелия Клисарова. Според нея „българската история трябва да се учи,защото тя е нашата гордост.

Тя изтъкна, че намалява броят на отпадналите ученици между 1 и 4 клас, и изтъкна, че отпадането на деца от образователната система поради слаб успех не е голям.
„Най-много ученици напускат по социални причини", предупреди министърът и добави, че в някои райони на страната родителите не мотивират децата си да учат, защото самите те не са високо образовани.

Клисарова изтъкна, че съвместно с Министерството на труда и социалната политика и Министерството на икономиката и енергетиката се разработва стратегия за отпадналите ученици.

Тъй като тази година абитуриентските балове съвпадат с изборите за Еворпейски парламент, министърът обясни, че МОН е  подало писмо до ЦИК, която ще даде официално становище как да се съвместят двете събитията.
„Няма да позволим да развалим един от най-хубавите празници не само на абитуриентите, а и на техните родители и на всички ученици и учители", категорична бе тя./News.bg/