"Калиакра" става посланик на културна Варна

Търси се и детско лого

Платната на "Калиакра" ще разнасят по света идеята за Варна като за културна столица на Европа. Това ще стане след като с конкурс ветроходът бъде специално брандиран с вариации на слогана на кандидатурата ни: "Варна - бряг на вдъхновението".

Проектите могат да бъдат подавани от полунощ на 27 март до 00 часа на 14 април. Всички подробности и формулярът за участие са на www.varna2019.bg/kaliakra
С новата визия "Калиакра" ще участва в парада на ветрилата по време на регата Tall Ships, която започва от Варна на 30 април. За нея вече са се записали 25 ветрохода, 9 от които - от най-големия клас "А".

Още един конкурс, звързан с представянето на кандидатурата на Варна за европейска столица на културата по време на регатата, е за изграждане на скулптура/инсталация на пристанището. Тя трябва да е висока най-много 50 метра и да не е по-тежка от 1,5 тона. Проекти се приемат до 18 часа на 11 април. Подробности на: www.varna2019.bg/skulptura

Конкурс има и за децата: всеки варненец до 14 години може да се пробва с вариации на тема логото на кандидатурата. 10-те най-добри идеи за детско лого ще грейнат на билбордове в цялата страна. Родителите или учителите, запалили децата-финалисти за идеята, също ще бъдат наградени.