КАТ ни цака с уикенд глоби

Новините

26-03-2014, 06:39

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Инцидент на завой праща на опреснителен курс

 
Искат пълен одит на пътищата у нас
Пълен одит на пътищата у нас поискаха вчера участниците във втората кръгла маса, посветена на инфраструктурата и нейната роля в пътно-транспортните произшествия.

 

„По време на дискусията бе предложено да се правят одити на всички пътища, не само на магистралите, каквото е изискването на Европейската комисия”, каза зам.-председателят на парламентарната транспортна комисия Георги Свиленски след края на дебатите. Според него това е едно разумно предложение, защото много често именно лошата инфраструктура е в основата на ПТП. Въпреки хроничната липса на средства у нас можело да се помисли за поетапно ремонтиране на най-рисковите участъци.

 

Участниците в дискусията коментираха, че сега инспекторите пишат писма до общините, които са собственици на по-малките пътни артерии, но не остават без последствия. Така участъците, в които се констатира завишен брой ПТП, остават неремонтирани с години и продължават да генерират катастрофи. Проблем имало и с често бутафорните мантинели, които дори колоездач можел да огъне. Около 40% от злополуките са станали в крайпътното пространство, отчитат още от бранша.