Хобито ни прави по-умни

Животът

25-03-2014, 13:55

Снимка:

computerworld.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Любимите занимания помагат не само да намалим напрежението, а и да развиваме мозъка си

Всеки от нас има свое хоби или любимо занимание, което е начин да се отпусне човек след дългия работен ден. Но хобитата съвсем не се ограничават само с това. Те могат да помогнат не само да намалим напрежението, но и да станем по-умни. Как става това обяснява Az-jenata

Научете чужд език

Ако сте от тези любопитни хора, които се интересуват от различни култури, истории, най-доброто, което може да направите е да се запишете на курс по чужд език. Превърнете вашата страст към историята в нещо наистина забавно и полезно. Познанията по нов език ще ви дадат по-дълбоко вникване в културата и традициите на една непозната страна, а и ще ви помогнат да общувате по-добре на чужд език.

Най-добрият вариант за изучаване на чужд език е в ранна детска възраст. Но тъй като човек развива своите познания и възможности през целия си живот, никога не е късно да дадете старт на това предизвикателство.

Играйте видеоигри

Въпреки че всеобщото схващане за тези игри е че подтикват тийнейджърите към насилие, някои от тях могат да бъдат добра гимнастика за мозъка. Освен това игрите помагат да изградите стратегия не само докато играете. Тези ви умения без да усетите се прехвърлят и в реалния живот. Видеоигрите ще ви научат как да вземате по-лесно решения в критични ситуации.

Играйте игри, които пречат на мозъчната мъгла

Това означава да отделяте по-често време, за да играете психически предизвикателни игри. Те могат значително да подобрят паметта ви и когнитивните функции. Те повишават активността на мозъка и по забавен начин ви карат да мислите. Затова не се отказвайте от решаването на ребуси, играта на бесеница, игра на гатанки, игра на филми, игра на думи и т. н.

Редете пъзели

Пъзелите са забавно занимание не само за децата. Играта на пъзел е много повече от търсене на липсващото парче. Пъзелът е вид мозъчна закачка, стимулираща ума и със сигурност тази активност ще има положителни ефекти върху вашия интелект.

Събирайте монети, марки, минерали и други предмети

Тези хобита също са повече от събиране на предмети. Те ще ви помогнат да разберете и научите повече за света, който ви заобикаля. Направете вашата невероятна колекция, която ще събуди любопитството ви към нови знания, които несъмнено ще допринесат за увеличаване на вашия умствен багаж.

Четете книги

Четенето на книги несъмнено е един от най-добрите начини, чрез които ставате по-умни. Книгите предлагат уникален и изключителен начин да разберете това, което ви вълнува.

Те са подходящото място за въображение, в което може да избягате от реалността. Направете си списък с книгите, които бихте искали да прочетете. Четенето не само ще събуди въображението ви, но и ще обогати речниковия ви запас.

Научете се да свирите на музикален инструмент

Никога не е късно да започнете ново хоби или да осъществите детската си мечта като това да свирите на китара или пиано. Хората, които свирят на даден музикален инструмент винаги са считани за надарени и интелигентни хора.