Три варианта за Тубдиспансера, общината не може да даде още пари

Ако все пак се стигне до ликвидиране на Тубдиспансера, болните от туберкулоза ще бъдат пренасочвани за лечение към Бургас

Три варианта за съдбата на Тубдиспансера ще бъдат обсъждани на среща на работна група, която беше създадена в средата на месеца. Първото заседание ще бъде до края на седмицата, каза за Радио Варна д-р Миглена Бояджиева, директор на дирекция "Здравеопазване".

Алтернативите са запазване само на поликлиничната част от Тубдиспансера, която да се занимава само с имунизациите, реорганизация на дейността със сериозно съкращение на щата или крайният вариант – който също не е изключен, е закриване на болницата.

Ако все пак се стигне до ликвидиране на Тубдиспансера, болните от туберкулоза ще бъдат пренасочвани за лечение към Бургас, уточни Бояджеива. По думите й обаче е твърде рано да се каже до какво предложение ще стигнат експертите в работната група. До момента е ясно само, че Община Варна няма възможност да даде още пари за Тубдиспансера.

За последно, в средата на месеца бяха отпуснати 75 000 лева. С тях са платени само заплатите и осигуровките на персонала. Към днешна дата лечебницата все още няма подписан договор с Министерство на здравеопазването за работата си през тази година.