Кампанията "Купи и Дари" отново търси щедростта

Животът

24-03-2014, 14:46

Снимка:

Фейсбук

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

11-12 април: Ротаракт клуб Варна кани варненци да се включат в проекта и да дадат воля на добрината, която носят в сърцата си

На 11 и 12 април ще се проведе поредното издание на "Купи и Дари". Кампанията е израз на добрата воля и щедростта в навечерието на наближаващите Великденски празници. Събраните продукти ще бъдат дарени на социално слаби семейства от Варна и региона и децата от Детско психиатрично отделение към УМБАЛ "Св. Марина".
На 11 април /петък/ от 17:00 до 20:00 часа и на 12 април /събота/ от 10:00 до 16:00 часа, членове на Ротаракт и Интеракт клубовете в град Варна ще организират набирането на продукти в следкасовата зона на супермаркети Кауфланд (до МОЛ Варна) и Пикадили Център.

"Купи и дари", е идея и проект на Ротаракт клуб – Варна и стартира за първи път през 2008 г. Идеята е пазарувайки за себе си, хората да купуват и хранителни продукти за бедни семейства и за децата, лишени от родителски грижи.

Препоръчителни храни са – боб, леща, ориз, захар, макарони, юфка, пастет, лютеница, пресни зеленчуци и плодове, натурални сокове, солети, бисквити и соленки, ядки, сушени плодове, компоти, шоколади, вафли, кроасани. Купените продукти се оставят в следкасовата зона на магазините в специални колички с надпис "Купи и дари".