Снежина гласува на балотаж

Новините

23-03-2014, 10:36

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Избират кмет между кандидатите на ДПС и БСП

Новият кмет на провадийското село Снежина ще бъде определен днес с балотаж, припомня Дарик радио. На него се явяват кандидатите на ДПС и на БСП, които събраха най-много гласове на първи тур.  Нито един от четиримата общо кандидати - Михаил Митков от ГЕРБ, Ивалин Иванов от БСП, Ахмед Идриз от ДПС и Бранимир Стоянов от БЗНС, не събра 50% от гласовете преди седмица. Бюлетина за Ахмед Идриз пуснаха 168 избиратели, а за Ивалин Иванов – 113.

477 жители на Снежина имат право на глас. 355 от тях се явиха пред урните на първия тур, който приключи с близо 75% избирателна активност.

Към 10 часа днес избирателната активност е 11%, съобщава Радио „Фокус”. По информация на Общинската избирателна комисия в Провадия вече са гласували 52 души. Изборният ден протича нормално, без сигнали за нарушения.

До вота се стигна, след като кметът Христо Радоев бе открит прострелян в дясното слепоочие в личния си автомобил в началото на октомври миналата година. 57-годишният управник от БСП ръководеше селото трети мандат.