Берое надскочи себе си - би Черно море Порт Варна

Спорт

22-03-2014, 20:55

Снимка:

varna.utre.bg / АРХИВ

Автор:

Варна Утре

Всичко от Автора

Моряците отстъпиха с 67:70

Отборът на Черно море Порт Варна изгуби изненадващо от Берое с 67:70 в ТЕСИ НБЛ. След като миналия кръг удари Рилски спортист като гост в Самоков, днес отборът, воден от Любо Минчев, не прости и на финалиста за Купата и втори във временното класиране. Старозагорци поддържаха малка преднина през целия мач и успяха да я запазят до края на срещата. Така след втория си пореден успех те имат актив 3-16 и са на осмо място във временното класиране, а варненци са с 13-6 и при успех на Балкан утре, ще останат на победа зад него, при това имайки изигран мач повече. Берое ще търси нова изненада като гост на Ямбол идната седмица, а варненци посрещат Балкан в ключов мач за първите позиции в класирането.

След доста смени на водачеството и изравнявания през първите 10 минути от срещата, баскетболистите на Любо Минчев имаха преднина от 4 точки. Темпото и оспорваната игра се запазиха до почивката, като след сравнително ниска резултатност се стигна до 33-30 в полза на Берое. Старозагорци задържаха аванса си след почивката, макар и минимален, като след 30 минути бяха с 2 точки напред. В началото на последните 10 минути варненци изравниха, но Берое отново излезе напред и имаше преднина от 3-4 точки до последната минута. 50 секунди преди края домакините водеха с 66-64, а след тройка на Тихомир Желев разликата стана 5 точки и до края гостите не успяха да я преодолеят.

Берое спечели борбата под коша с 35-30 и беше по-добър от тройката от съперника си – 10/31 (32%) срещу 4/25 (16%). Старозагорци си подадоха повече асистенции и отнеха повече топки, въпреки че извършиха повече технически грешки. Варненци бяха по-силни в стрелбата под коша, където вкараха 40 срещу 20 точки, но това не им помогна.

Алекс Симеонов бе най-резултатен за победителите с 12 точки, а по 11 вкараха Тихомир Желев и Омар Стронг. 9 пък вкара Деян Карамфилов.

За варненци Милян Пупович завърши с 19 точки и 13 борби, а 13 отбеляза Джордже Тресач. За тима дебютира Дамян Кандич, но за 7 минути пропусна 4 пъти от тройката и завърши без точки в актива си.