Днешното забавление в мрежата: Българи пишат до принца на Монако (видео)

Застрояване на тяхното Ноар дере и преименуване на Монте Карлово са част от предложенията за анексиране на България към Монако

Българи изпратиха отворено писмо с молба до принц Албер II с копия до Националния съвет на Монако и Правителствения съвет на Монако, в което се казва:

"Ваше Величество! Обръщам се към Вас от името на група граждани, които се чувстват Монакчани до мозъка на костите си. Ние не сме много, но сме качествени. Като доказателство за това моля да обърнете внимание на нашия сънародник Димитър Бербатов, който е един от нас, но за съжаление единствен засега, който се е трудоустроил и работи в името на Майка Монако! Молим Ви, със всяка фибра на телата си ние, които се чувстваме част от казината и кръговете от Формула 1, искаме да бъдем анексирани към подопечното Ви княжество! За целта ще организираме референдум, който се надяваме да спечелим с около 97% одобрение."

Към писмото са прикрепени три приложения:

Приложение 1: Снимки на хотели на Черноморието с име "Монако".

Приложение 2: Снимки на игрални зали с име "Монако".

Приложение 3: Снимка на Димитър Бербатов, който вкарва гол с фланелка "Монако".

Организирана е фейсбук група, която за няколко дни събра близо 10 000 човека в подкрепа на идеята.  Според българите, самоопределили се като монакчани, Монако стои на изконна българска земя. Първите казина са основани от братовчед на Аспарух. Първата хазартна игра е била прабългарският вариант на "Тука има - тука нема". Играла се е с византийски черепи и топче конски косми! В подкрепа на това твърдение е намерен от Божидар Димитров в землището на Созопол, древен артефакт, приличащ на рулетка с надпис "Monaco-Sozopolis".

Друго, не по-малко актуално доказателство за общият произход на двете нации са цветовете на знамето на Монако. Неслучайно флагът с червено и бяло е с цветовете на най-българският и даже най-прабългарският символ - мартеницата.

"Монако на три морета", застрояване на монакското "Ноар дере", анексирането на територия от Франция, официална носия да станат монокините са само част от всички предложения, които валят на страницата.

В групата не се подминават и опитите за опорочаване на идеята. "Братя и сестри монакчани! Средствата за масова дезинформация се опитват да внушат шеговит характер на нашата изконна българска инициатива, но ние няма да се поддадем на тази опорна точка, защото знаем, че това са Люксембургски тролове, които ни завиждат за хълмовете, казината и Формулата".

Чуйте химна на новите монакчани, написан от народния поет Гошо от Почивка

А ето и продължението:

- София? Ало? София?
- Тук, тук.
- Какво решихте?
- Всичко е наред, всичко е наред. Гласуваме...
- Какво гласувате?? Какво така изведнъж?!?
- Към Монако преминаваме, да, с всеобщо тайно гласуване.
- И как се разделиха гласовете?
- Никак не се разделиха. Единодушно към Монако!
- Против няма ли?!?
- Има, има, от Монако са против, но вече е късно, ние вече се присъединихме...