В община Бяла не е постъпил инвестиционен проект за Кара дере

Животът

20-03-2014, 12:16

Снимка:

© Varnautre.bg/Архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кабинетът разреши изграждането на курорт в местността Кара дере

Вчера правителството разреши изграждането на "три хотелски структури и зони за обществено обслужване, част от голям комплекс с курортно предназначение"

В община Бяла до момента няма входиран нов инвестиционен проект за изграждането на курортен комплекс в Кара дере, в землището на село Самотино. Процедурата изисква

първо да се направи Оценка за въздействие върху околната среда по проекта. Едва след като има такава, може да се иска промяна в Териториално устройствен план на община Бяла и Подробен устройствен план на "Бяла-север". Строително разрешение се издава след като всички тези стъпки са преминали успешно, включително и след обществено обсъждане. Това съобщиха от община Бяла.

На вчерашното заседание, проведено във Видин, правителството разреши изграждането на "три хотелски структури и зони за обществено обслужване, част от голям комплекс с курортно предназначение" от инвеститора "Мадара Юръп" АД върху собствени имоти в община Бяла.

"Реализацията на проект с подобен мащаб би се отразил положително на икономическото състояние на общината и региона, тъй като ще осигури заетост и допълнителни работни места. Това обаче трябва да стане при спазване на всички законови, нормативни и екологични изисквания", коментираха от общинската администрация Бяла.