Боксьор на Черно море с наказателна акция в Литва

Спорт

19-03-2014, 14:01

Снимка:

Личен АРХИВ

Автор:

Варна Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Варненски боксьор ще брани честта на България на Европейското за младежи

Възпитаникът на варненска школа преодоля съпротивата на 4-ма съперници по пътя към върха

Страхотен успех постигна младата надежда на Боксов клуб Черно море Душко Благовестов. Талантливия боксьор спечели титлата в категория до 56 кг. на силния международен турнир за младежи във Вилнюс (Литва), който бе и генерална репетиция за българските "лъвчета" преди Световното първенство за тази възраст в София през април.

Възпитаникът на варненска школа преодоля съпротивата на 4-ма съперници по пътя към върха, като спечели всичките си двубои с пълно съдийско единодушие. Първи глава пред варненеца преклони Фарис Абаси от Холандия, след това дойде ред и на шведа Феликс Вейлид да напусне надпреварата. На полуфиналите Душко се справи и с коравия турчин Ахмет Миджик, а във финалната битка за златото наказа и словака Михал Такач.

В тази категория бе и друг от националите ни Даниел Асенов, който обаче загуби на полуфинала от Такач и остана с бронзов медал. Треньорът на Душко Благовестов в Черно море – Димчо Савов бе изключително щастлив от успеха на своя възпитаник, който според него дава сериозна заявка за медал от шампионата на планетата в София. Евентуално отличие в столицата ще се превърне и в билета на Душко Благовестов за Младежките олимпийски игри тази година. На турнира в Литва участваха общо 9 родни боксьори, като титла спечели още Благой Найденов в категория до 81 кг., а при 75-килограмовите Николай Чавдаров остана със сребърния медал.