Млади рок банди мерят сили на Каварна рок фест

Победителите ще подгряват на Europe и Helloween

Kavarna Black sea Battle of the Bands набира желаещи за изява рок банди. Организаторите ще предоставят уникалната възможност на млади рок групи от България, Румъния, Русия, Турция, Грузия, Молдова и Украйна да се впуснат в музикална "битка“.

Първият победител ще бъде избран от международно звездно жури, а вторият от публиката – по време на живото изпълнение на 27-и юни. Фаворитът на журито ще сложи официалното начало на фестивала на 28-и юни, стъпвайки на една сцена с легендите Europe, Krokus, Pretty Maids, Uli Jorn roth и ще грабне допълнителна материална награда от фестивала.  

Спечелилите сърцата на публиката ще имат възможността да стартират вечерта на Helloween, Sabaton, Gothard и Jorn на 29-ти юни, както и да получат невероятния шанс да запишат свое парче в професионално звукозаписно студио.

Бандите, желаещи да се включат в Kavarna Black sea Battle of the Bands, трябва да изпратят демо запис на едно авторско изпълнение на роден език и още едно, което може да бъде и кавър на английски език до 15-ти април във Facebook страницата на Kavarna Rock или на [email protected].

Това лято фестивалът подготвя допълнителна изненада и за футболните фенове – тези, които обичат рок музиката и най-популярния спорт в света, ще успеят да съчетаят тръпката на Kavarna rock 2014 и на Световното първенство по футбол. Организаторите са предвидили видео стени, благодарение на които ще бъдат проследени най-интересните моменти на терена.

Закупилите двудневен билет за фестивала предварително, ще получат ексклузивен билет за допълнителния 27-и юни, когато ще се проведе първият Черноморски рок конкурс Black Sea Battle Band.