Велотрасе за екстремни спускания води от Франгата до плажа (видео)

Дължината на трасето е над половин километър и свършва близо до морето

Ново велотрасе за екстремни спускания откриха ентусиасти до Варна. Групата приятели започнали оформянето на маршрута миналата година и след много труд и усилия днес резултатът е налице. Любителите на този вид спорт няма нужда да ходят на далечни и скъпи екскурзии за да се насладят на екстремното удоволствие.

Трасето е започнато есента и сега е почти завършено (за довършване са останали малки елементи). Интересно е да се отбележи, че това е първото флоу трасе в Източна България. Карайки по него няма да се чувствате "спънати" на места, а ще поддържате и дори ще набирате скорост.

Замесените любители на екстремното каране, предимно от Варна и Бургас, са направили 20 виража и 10 скока, включващи и дропове. Дължината е 550 метра с близо 100 метра денивилация. Стартът е разположен на най-високата географска точка във Варна. 


С времеизмерването нещата стоят по следният начин – най-бързите велосипедисти изминават маршрута за около минута време. Вече има и предложение лифтът от Кабакум да се премести на Франгата, откъдето започва трасето. 


Всичко звучи много добре, но има и още! След старта само на 10 минути спускане по улиците се намира плажът. Така след като цял ден са се спускали и са бутали колелетата по баира, желаещите ще могат да се освежат и с една морска баня.