Черно море отпадна от турнира за купата на БФС с дузпи

Спорт

18-03-2014, 13:01

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

Варна Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Черно море срещу Литекс в турнира за Купата на БФС

Моряците загубиха от Литекс на полуфинал

Децата на Черно море, родени 2000 г. отпаднаха от турнира за купата на БФС след изпълнения на дузпи. На 1/2-финалите от надпреварата младите "моряци" завършиха наравно 1:1 срещу своите връстници от Литекс в Ловеч. Варненци имаха претенции към съдията, който не отсъдил 11-метров наказателен удар в началото на второто полувреме.

"Оранжевите" поведоха в резултата през първата част, а след почивката талантите на Тодор Марев тотално надиграха своя съперник, но стигнаха само до един гол. Той бе дело на Даниел Димов.

Така след равенството в редовното време всичко в мача трябваше да е реши чрез дузпи. По-точни от бялата точка бяха домакините, които в крайна сметка победиха с 3:1.  "Моряците" изпуснаха три наказателни удара, а домакините - 1. Ловчанлии ще спорят за трофея с победителят от двубоят между Славия и Левски. Финалът ще се играе на 1 май.

"Двубоят се игра на изкуствен терен, което повлия на мача в самото начало, докато се адаптираме. Въпреки неотсъдената дузпа, мачът бе ръководен от великолепен съдия, на много високо ниво. Подходи с разбиране и такт към децата. Това момче ще расте много в кариерата. Голът на Литекс падна след рикошет. През втората част имахме много положения, но не можахме да вкараме. Като догонващи в резултата хвърлихме много сили през второто половреме. На всички им е ясно, че "уморени хора дузпи не бият" - именно умората си каза думата при 11-метровите наказателни удари. Определено сме по-добрият отбор от двата, но нямахме шанс. Поздравявам Литекс за успех и им пожелавам успех на финала. Двубоят между Славия и Левски е днес от 14 ч.", каза пред Varnautre.bg легендата на Черно море Тодор Марев.