Варненец отива на финала на Сомелиер на годината 2014

Варна Лайф

17-03-2014, 15:13

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Четвърта дама печели приза Винолюбител на годината

Варненецът Владислав Димитров е четвъртият финалист в конкурса Сомелиер на годината 2014. Той спечели регионалния полуфинал.  
По време на специално подготвената гурме вечеря, състезателите показаха на гостите знанията и уменията си да представят и да сервират различни вина. Сред специално подбраните към ястията елитни български вина се откроиха Ленеа Мускат на изба Домейн Мараш и Мерул Мавруд Резерва на изба Румелия.
В крайното класиране, освен оценката на журито, състоящо се от представители на Българската асоциация на професионалните сомелиери и Българската Асоциация на Сомелиерите и Виноценителите , от особено значение беше и оценката на винолюбителите, които участваха във винената вечеря.
Титлата Винолюбител на годината спечели Катерина Зеленченко. Тя е четвъртата дама, която печели този приз, след като на първите три полуфинала в София, Севлиево и Пловдив, отличените отново бяха дами. Така жените показаха категорично превъзходство сред винолюбителите. 
Победителят Владислав Димитров пък ще се бори за честта да стане Сомелиер на годината 2014 на големия финал 28 март в Кемпински Зографски -София.