Спират газоснабдяването на Затвора заради забавени плащания?

Животът

17-03-2014, 13:34

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Некоординираност на държавно ниво постави варненско дружество в патова ситуация

Варненско дружество изпадна в патова ситуация заради некоординираност на държавно ниво, алармира адвокат Константин Парчев. Проблемът не е от вчера и касае забавяне на плащанията от Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" към газоснабдително предприятие за извършваните доставки на природен газ към Затвора – Варна. Към настоящия момент те възлизат на над 49 200 лева по фактури за януари и февруари и дължим аванс в размер на над 13 600 лв. за месец март.

"Многократно сме Ви информирали, че забавянето в плащанията на тези задължения води до забавяне в плащанията на варненското дружество към "Булгаргаз" ЕАД. Ако плащанията не бъдат осъществени газоснабдяването ще бъде преустановено, включително и към Затвора – Варна, по независещи от нас причини, а и по независещи причини от страна на ръководството на МП Затвора - Варна. Намираме за ненормална ситуацията в която отчетливо се проявява и тоталната липса на координираност между бюджетни организации и разпоредители с бюджетни средства. "Булгаргаз" ЕАД поначало е в правото си като държавен доставчик да претендира изпълнение на вземанията си спрямо представляваното от мен дружество, но при липса на изпълнение плащанията от страна на представляваната от Вас агенция, ние няма как да заплатим задълженията си към бюджета, което ни поставя в центъра на омагьосан кръг", пише адв. Парчев в писмо до министъра на правосъдието.

Юристът се надява на бърз и адекватен управленски подход, който да премахне изпитанието пред всички участници по веригата – държавен доставчик – газоснабдително предприятие – крайни потребители.