Разкрасяват кръговите във Варна

Мисия Варна

15-03-2014, 11:52

Снимка:

Google Street View

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Конкурс с награден фонд ще определи новата им визия

Островите на няколко пътни участъци с кръгово движение в града ще бъдат визуално променени с озеленяване, монтиране на пластики или художествени инсталации. Това ще стане чрез конкурс за визия и оформление на пространството, който вече е обявен от общината. Идеята е във връзка с усилената подготовка на жителите на Варна за участието на града в крайното класиране за европейска столица на културата през 2019г. и е одобрена от Обществения експертен съвет по естетизация на градската среда към Дирекция „Култура и духовно развитие” – Община Варна.

Решението е подкрепено от кмета Иван Портних заради растящата необходимост от естетизиране на градската и крайградската среда на Варна и предстоящия ремонт на средните острови на кръговите движения.  Местата, за които се кандидатства с проекти са:

1. Среден остров на кръговото движение на площад „Славейков” (Гаровия площад);
2. Среден остров на кръгово движение на сп. „Почивка”;
3. Един от средните острови на кръгови движения по протежение на ул. „Девня”;
4. Голям остров на кръгово движение между бул. „Атанас Москов“ и път II – 2

Бюджетът на конкурса включва общ награден фонд 17 000 лв. за четирите одобрени от журито визии - по 4 000 лева за всеки среден остров на кръгово движение и по 5 000 лева за големия остров на кръгово движение.

Крайният срок за подаване на молба за участие от желаещите е 21 март, след което на кандидатите ще бъдат предоставени скици на местата. 14 април пък е крайната дата за предаването на готовите проекти.

Подробности за условията на конкурса и самото задание са публикувани на varnaculture.bg.