Коте и кучета на щат в детска болница

7-килограмовият котарак Хъкълбери Фин и кучетата Паркър и Роган седем са пионери в анималотерапията

Всеки собственик на домашен любимец знае колко позитивно действа той върху членовете на семейството. Терапията с използването на домашни животни отдавна не е новина за лекарите, макар да не бързат да я внедряват широко.

В детската болница в Портланд, САЩ, малките пациенти обаче имат възможността да общуват по няколко минути дневно с лабрадора Паркър, голямото пиринейско куче Роган, седемкилограмовия представител на семейство "котки" Хъкълбери Фин и други четириноги лечители.

Болницата участва в общонационално изследване, целта на което е да докаже ползата от анималотерапията. За работа в клиниката се наемат добре възпитани и привикнали с хората животни, с устойчива психика и спокойно поведение. Специалната организация "Pet Partners" издава на всеки от питомците сертификат за качествата му.

Тригодишният Лендън Еймс, който се намира в отделението по хематология и онкология се радва на компанията на котарака Хък Фин.

Шестгодишната Руби Риз също оценява мекотата на котарака.

15-годишната Сами Торп, която има захарен диабет от първи тип гали кучето Паркър и разказва за нейното куче вкъщи, за което му е мъчно. "Толкова отдавна не бях виждала усмивка на лицето й", казва майката на Сами.

София Кардел се възстановява от вирусна пневмония в компанията на Роган, докато разказва за нейния черен лабрадор.

8-годишният Джошуа също се радва на легналият в леглото му Роган.

Еди Санчес съжалява, че не може да нагости кучето с някакво лакомство.

Рошлата Шанел привлича вниманието на възрастен пациент в центъра за рехабилитация на института в Орегон.

Роган със стопанката си, на посещение на седемгодишният Джейдън, на когото предстои операция.

Лорена Алварес със сина си Майкъл посрещат лабрадора Оден в клиника "Сейнт Винсънт".