Черно море изпусна Литекс в Ловеч

Спорт

13-03-2014, 19:20

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Моряците могат да съжаляват, че взеха само точка от "оранжевите"

Черно море завърши наравно 0:0 срещу Литекс в първия мач от плейофите в ТОП7. Моряците стояха доста добре срещу "оранжевите", като изпуснаха да си тръгнат с 3 т. от Ловеч. Днес се видя много здрава битка между двата тима, както и това, че моряците ще са фактор и в ТОП 7. Много силен мач направи и завърналият се в началото нигерийски футболист Стенли Окоро, който поставяше началото на всяко по-добро положение пред вратата на Литекс. Силите му обаче стигнаха само час игра.

Черно море започна силно срещата, като още в 4-ата минута минута "моряците" хванаха домакините на контраатака, Домовчийски комбинира с Божилов, който стреля, но доста слабо и стражът Александров улови топката. Веднага след това Окоро не можа да намери по най-добрия начин Домовчийски, който бе в добра позиция. До средата на полувремето моряците имаха няколко добри възможности да поведат в резултата, но не успяха да ги оползотворят. В 24-ата минута Литекс имаха най-чистото си положение пред вратата на Георги Китанов. Джордан пое топката с гръб в наказателното поле, майсторски се освободи и останал очи в очи със стражът на "зелено-белите" стреля над напречната греда. В 40-ата минута Окоро центрира към нахлуващия в наказателното поле Домовчийски, който не успя да спре по най-добрия начин топката на гърди и преди да нанесе удар защитник на Литекс изби коженото кълбо. Само минута по-късно Цветанов центрира отдясно
по земя към Джордан, който с шпагат успя да стреля към вратата, но уцели страничната греда и топката бе уловена от Китанов.

Пет минути след подновяването на играта Стенли Окоро нахлу мощно в наказателното поле и бе натиснат в гръб от Иван Горанов, но въпреки че се строполи в пеналта, главния рефер Георги Димитров остана безмълвен. В 56-ата минута атака на Черно море е спряна, заради засада, която бе оспорена остро от Георги Иванов-Гонзо. Литекс имаше сериозно преимущество във владеенето на топката, но това не водеше до реални голови опасности пред Китанов. В 79-ата минута след центриране от фаул в наказателното поле на ловчанлии се получи разбъркване, но така и не се намери футболист в зелено-бяла фланелка, който да изпрати топката в мрежата. В последната минута от 4-минутното продължение Китанов със страхотна намеса след удар на Петър Златинов запази точката за моряците.

Литекс – Черно море 0:0

Литекс: Е. Александров, Попов, Бодуров, Божиков, Горанов, Колев (74 – Златинов), Цветков, Джазула, Цветанов (64 – Асприля), Том (57 – Ваюши), Джордан

Черно море: Китанов, С. Александров, Котев, Ж. Атанасов, Станчев, Георгиев, Еденилсон, Окоро (61 – Д. Атанасов), Божилов, Коконов (90 – Сталев), Домовчийски (78 – Паланков)

Съдия: Георги Димитров

Жълти картони: Цветанов, Цветков (Литекс); Окоро, Еденилсон, Георгиев, Божилов, С. Александров (Черно море)

Стадион „Градски“