Стартира процедурата за финансиране на Спартак

Първият транш от 200-те хил. до две седмици при "соколите"

Процедура по отпускане на пари от Община Варна в посока футболен клуб Спартак 1918 е вече в ход. Това каза за Varnautre.bg Кристиана Генчева – началник отдел Спорт при Община Варна. Очаква се другата седмица или най-късно до края на месеца в клуба от "Селиолу" да бъде преведен и първият транш от гласуваните 200 000 лв. от Общинския съвет.

В момента вървят вътрешни процедури, като се изчаква от страна на футболния клуб да бъде изготвен и предоставен оздравителен план, за усвояване на средствата. Генчева, обаче, не се ангажира със краен срок, в който Спартак ще прибере първите пари. Тя обясни, че всичко зависи от това, колко бързо институциите се справят с документациите.

"Знаете, че за съжаление процедурите са малко тромави, но правим всичко възможно максимално бързо да преведем първия транш. Не мога да кажа каква сума ще бъде отпусната на този етап", сподели Герчева.

По непотвърдена информация в Спартак очакват около 30% от всичките 200 хил., от които ще се покриват разходи направени през 2014 г. От Общината ще следят изкъсо за какво се харчат средствата, като с тях няма да могат да се покриват стари задължения от миналата година, коментират запознати.