Спартак ще съди шефа на Инспекцията по труда

Според треньора на "соколите" е опетнено името на клуба от "Селиолу"

В Спартак сериозно обмислят да заведат дело срещу шефа на Инспекцията по труда инж. Иван Иванов. Това разкри треньорът на соколите Атанас Атанасов - Орела преди днешната пресконференция. Като причина за това наставникът на варненци изтъкна изнасянето на вътрешна, според Спартак, информация за извършената проверка през февруари. Според Орела, инж. Иванов е опетнил и името на ФК Спартак 1918, затова, че е направил сравнение между варненския клуб и този на ОФК Девня.

Припомняме, че инспектори направиха проверка на футболния клуб, при която са били открити нередности, за които съобщи пред varna.utre.bg самият директор.

"При проверката на ФК Спартак 1918 преди месец бяха открити нередности. Връчихме им предписания и им дадохме срок до края на февруари, в който трябва да изплатят всички дължими заплати на служителите си. Става въпрос за тези, които все още имат действащ договор с клуба. Разтрогналите по една или друга причина могат да си търсят правата по съдебен път. До този момент (б.р. 7 март) от Спартак не са ни отговорили дали са изпълнили тези предписания. Дадохме им достатъчно време да си оправят бакиите. В близките дни престои последващ контрол, като през другата седмица ще излезем със становище. Така, както са тръгнали, вървят по стъпките на футболния клуб Девня. При тях също констатирахме доста нередности и вижте къде се намират сега те", коментира пред нашата медия тогава директорът на Инспекцията по труда инж. Иван Иванов.

"Нямат право да изнасят информация за нашия клуб. Спартак с нищо не се различава от една фирма и ние не смятаме, че това е редно. Още повече няма право да прави сравнения между ФК Спартак и ОФК Девня", сподели днес Атанас Атанасов.