Полицаите в акция, намериха цигари и алкохол без бандерол

Крими

13-03-2014, 09:31

Снимка:

МВР, архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

В къщата, по време на обиска, е открита незаконна пушка и 58 ловни патрони

31600 къса цигари без бандерол и нелегален алкохол на стойност около 900 лева са иззели служители на Отдел Икономическа полиция към ОДМВР – Варна. Намерени са при провеждане на специализирана полицейска операция в къща в с. Звездица, м-ст "Орехчето". При обиска е открита и незаконна пушка едноцевка, както и 58 ловни патрони за нея.

Къщата е собственост на Г.С. на 52 г. Вътре е имало 90 л. високоградусов алкохол, без документи за произход. Намерени са и 1580 кутии цигари от марките: "West Red", "Benson and Hedges", "Carellia Blue" и "Carellia Slims", "Golden Gate". Общата им стойност е около 6320 лв.

По случаите са започнати досъдебни производтсва срещу Г.С., който е познат на полицията по провинения за разпространение на акцизни стоки без бандерол. Мъжът е задържан за 24 часа. Разследването е започнато под надзора на Районна прокуратура – Варна.

При извършени полицейски проверки на територията на Варна, вчера са открити още 73 кутии с цигари от различни марки, необлепени с акцизен бандерол. При единия от случаите е задържан мъж на 45 г., който е носил 53 кутии с цигари, в близост до магазин за хранителни стоки във "Владиславово".