Директорският конкурс в "Градски транспорт" свърши, прокуристът влезе в борда

Рокада и в Съвета на директорите в "Пазари"

Общинската фирма "Градски транспорт" вече има нови членове на борда на директорите. Това се случи след безпрецедентно решение, взето на предната сесия, новите директори да бъдат избрани с конкурс в рамките на 25 дни. На днешната заседание бяха гласувани и новите бордоваци. 

През януари двама от членовете на борда - Свилен Камбуров и Георги Казаков, подадоха оставките си след масови протести в общинското дружество. 

Комисията е разгледала всички кандидатури и се е спряла на две от тях: Максим Тодоров и Тодор Докимов, стана ясно на днешното заседания на Общинския съвет. Кандидатите за членове в борда на "Градски транспорт" са били 9, като 1 е отстранен от конкурса, тъй като е член на друг борд на общинска фирма. Сред останалите 8 са били избрани Тодоров и Докимов. 

От името на двамата предложени кандидати думата взе Максим Тодоров, който в момента е и прокурист на дружеството. "Ще продължим да работим активно по европроектите, налагаме все по-строга дисциплина за разходването на гориво и резервни части, до 1 година се надяваме да постигнем финансово стабилизиране на дружеството", коментира той. 

По-рано днес още една общинска фирма претърпя поредна промяна в състава на Съвета на директорите. С 23 гласа "против" беше отхвърлено решението от 12 февруари за освобождаването на Цветомир Грънчаров от борда на общинското дружество "Пазари" и избирането на неговото място на Атанас Божанов. До прегласуване се стигна, след като решението за смяната се оказа сред оспорените от Областния управител Иван Великов. Този път обаче смяната на Грънчаров не събра нужните гласове и отй остава в управлението на "Пазари". 

Още от заседанието на Общинския съвет вижте ТУК