Варна с нов кмет (+)

Мисия Варна

11-03-2014, 15:57

Снимка:

Varnautre.bg/Архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Варненският районен съд също с нови лица

Филип Янев ще бъде кмет на община Варна за един ден. Десетокласникът от гимназия "Д-р Иван Богоров" ще заеме мястото на Иван Портних, като част от инициативата "Мениджър за един ден". Други 9 ученици от неговата гимназия и  Варненската търговска гимназия "Г.С.Раковски" ще заемат отговорни постове в местната администрация.

Иван Портних ще трябва да "освободи" стола си утре в 9 сутринта, когато младите възпитаници се събират в зала "Варна" на общината за да се запознаят с методите на работа на общинарите.

15 възпитаници на Търговската гимназия от 9, 11 и 12 клас пък ще влязат за кратко в ролята на административни ръководители на Варненския районен съд. Председателят на институцията Ерна Якова – Павлова и съдебният администратор  Деляна Петкова ще поставят пред младите мениджъри сериозната задача да формулират критерии за добро административно обслужване. За да добият преки впечатления и да се справят с поставената задача, участниците в инициативата ще направят обиколка в различните служби  към съда, които са ангажирани пряко с административното обслужване на граждани – съдебни деловодства, регистратури и архив.

Партньорството между Районен съд – Варна и Варненската търговска гимназия при ежегодното провеждане на инициативата “Мениджър за един ден” е плод на утвърдени дългогодишни  контакти. Съгласно постигнати договорености ученици от Варненската търговска гимназия редовно провеждат текущи и летни стажове в деловодствата на съда. От друга страна, училището е сред малкото в страната, които продължават да залагат в програмите си обучение по машинопис и бързопис – умения, необходими за голяма част от съдебните служители. Районен съд - Варна  неведнъж е отчитал, че над 20% от настоящия състав на съдебната администрация има диплом за средното си образование именно от това училище.

 

В рамките на същото мероприятие, четирима ученици от Варненската търговска гимназия "Г.С.Раковски" и Професионалната гимназия по икономика "Д-р Иван Богоров" също ще имат възможност да се запознаят с правомощията на Областния управител, както и с начина на работа на административната структура по направление на съответните дирекции. За осъществените дейности участниците ще получат индивидуални сертификати. Събитието в Областна администрация е предвидено за утре от 10:00 сутринта.