Варненец видя прокоба в българските банкноти

Животът

07-03-2014, 16:54

Снимка:

тв7

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Мрачни символи и негативни знаци носят нещастие и бедност на нацията

Варненец откри острие в банкнотата от 20 лв., което пробожда ахилесовата пета на лъва. Според него парите ни са пълни с мрачни символи и негативни знаци. Мъжът е убеден, че това е една от причините да не ни върви като нация. Казва, че няма друга държава в света, с подобни неща по банкнотите и настоява "пропуските" да бъдат коригирани.

Човекът се свързал с репортер на тв7 във Варна, но поискал да не показват лицето му, тъй като се притеснява думите му да не повлияят на бизнеса му. Поискал още да го наричат Асен и настоял да се срещнат до паметника на Васил Левски.

"Васил Левски е човекът, на когото ние дължим най-много. Той е единственият достоен да бъде цар на Третата българска държава. В неговото име се съдържа символът на лъва. Ние трябва да пазим неговия символ и да не го опорочаваме", обясни Асен защо е искал да говори точно пред паметника на Васил Левски.

По думите му националното достойнство на всеки е нарушено в банкнотите, които са разпечатани и които са в обращение в момента. "Най-бруталният пример е банкнотата от 20 лв., на чиято обратна страна може да се види изобразен лъвът с острие в гърба. Всеки знае символа на острието, още повече забито в гърба на когото и да е. Това е символът на Левски, така че ние дължим на него премахването на всички тези поругавания в тази банкнота. На нея забелязвате Народното събрание, в дясно има едно острие, което е в син контур, забит точно във входа на Парламента - в дясната врата. Горе в ляво забелязвате друго острие, пак с контур, което е забито в корниза на Народното събрание. За мен това е антидържавна композиция", убеден е Асен.

"Копие като лък на цигулка е забито в сърцето на Алеко на 100-те лева. На гърба на петолевката има забулена бременна коса, а през гърлото й минава коса - като смъртта. Отпред пък има човек с трънен венец. На 50-те лева е любимата на Пенчо Славейков - Мара Белчева, а се вижда как духът напуска тялото", сензационно показа човекът.

Автор на картината с бременната жена е художникът Иван Милев.

Варненецът е забелязал, че на лицевата страна на банкнотата от 20 лв. е разположена композиция с 3 остриета, които на пръв поглед висят във въздуха, но при внимателен поглед се забелязва, че под острието има три лъвчета, в чиято ахилесова пета са забити те. "В думата благотворителност също има забито острие, а това е една от най-хубавите християнски думи. Прекалено много неща в една малка банкнота, и то на символи, които са общочовешки", възмути се още варненецът.

Асен ни показва и друга банкнота - от 5 лв., която също е пълна с мрачни символи и негативни знаци.

Ако сложите българските банкноти - от монетата от 1 лв. до 100-те лв. надали ще намерите един или два положителни символа", каза още Асен.

Археологът проф. Николай Овчаров коментира от студиото в София, че за знаците в банкнотите трябва да се питат художниците.

"Аз не съм толкова краен като господина от Варна", каза Овчаров и даде пример, че прободен лъв има в Мадарския конник. "Според някои археолози това е повалената Византия, в която ханът забива меча си. Лъвът става символ на България през XIV-XV в. На банкнотата от 20 лв. е лъвът от "Лъвов мост", добави археологът.

За него символите по банкнотите са по-скоро акценти. "Честно казано не вярвам това да е заговор срещу България", категоричен е Николай Овчаров.

Малко по-късно мъжът е разкрил своятна самоличност, твърди БЛИЦ. Казва се Красимир Божев и е разкрил още фатални подробности пред агенция "България без цензура".

За банкнотата от 20 лева:

1. На лицевата част на банкнотата от 20 лева сме отбелязали масонското ръкостискане с палец отгоре в чийто символ има забито копие.

2. Отново на лицевата част на банкнотата от 20лева сме отбелязали три копия забити в ахилесовата пета на лъва, който е символът от ГЕРБ-ът на Република България.

3. На гърба на банкнотата от 20 лева имаме лъв и ОТНОВО копие забито в гърба му!

4. Отново на гърба около центъра на банкнотата от 20 лева ОТНОВО има копие! Този път е забито във входа на Парламента ни. Храма където си пишат законите на държавата!

5. Още едно копие в надписа над Парламента и в надписа „СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА“

6. Отново на гърба на банкнотата от 20 лева в долният десен ъгъл има колело на живота с шест копия и символиката отново е негативна!

За банкнотата от 5 лева:

1. Тук имаме жена с типично българска носия. Тя привидно е бременна защото дясната ръка придъжа корема в долната му част, а лявата й ръка го гали отгоре. Зад гърба й обаче се появяват като пипала на октопод, които се опитват да я сграбчат.

2. Следващото, на което обръщаме внимание е дясната фигура. Тя отново е бременна е без лице и изразява СМЪРТТА! Пред лицето й се появява СЪРП, който вероятно Ви е познат предмет от повечето филми на ужасите в момент на убийство.

3. Завършваме с символа долу! Той е характерен за ОПЕЛО и е символ на СМЪРТ! Този символ все едно опява смърта в миналия символ.