Инспекцията по труда сезира БФС за нередности в Спартак 1918

Спорт

07-03-2014, 15:28

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Инспекцията по труда погна Спартак

Инспекцията по труда погна Спартак

"Соколите" вървят по стъпките на футболен клуб Девня

Инспекцията по труда е сезирала Българския футболен съюз за нередности във ФК Спартак 1918. Това каза за Varnautre.bg директорът във Варна инж. Иван Иванов.

"Подадохме информация към БФС и от централата, в лицето на Борислав Михайлов, трябва да отговорят как е възможно един клуб да има едновременно двама старши треньори", разкри Иванов. Както е известно, по време на проверката в Спартак, служителите на реда са констатирали, че варненци имат действащ договор с Георги Иванов-Геша като наставник, а в същото време тренировъчния процес бе воден от Атанас Атанасов - Орела.

"При проверката на ФК Спартак 1918 преди месец бяха открити нередности. Връчихме им предписания и им дадохме срок до края на февруари, в който трябва да изплатят всички дължими заплати на служителите си. Става въпрос за тези, които все още имат действащ договор с клуба. Разтрогналите по една или друга причина могат да си търсят правата по съдебен път. До този момент от Спартак не са ни отговорили дали са изпълнили тези предписания. Дадохме им достатъчно време да си оправят бакиите. В близките дни престои последващ контрол, като през другата седмица ще излезем със становище", коментира Иванов.

"Така, както са тръгнали, вървят по стъпките на футболния клуб Девня. При тях също констатирахме доста нередности и вижте къде се намират сега те", завърши директорът на Инспекцията по труда инж. Иван Иванов.

Припомняме, че на ФК Девня бяха наложени солидни глоби и в момента клуба не функционира.