Варненска FB група: Не на руската инвазия в Крим!

Животът

07-03-2014, 14:37

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Групата е на хора, организирали протестите за оставка на Орешарски

554 участници във фейсбук група „Варна казва:“, основен организатор на протестите за оставка на кабинета „Орешарски“ в град Варна, се обявява против изразяване на българска подкрепа към инвазията на Русия в Крим, съобщиха от групата.

„Евентуалното присъединяването на Крим към Русия е опасен прецедент, който в международен план създава реална опасност за нарушаването на суверенитета на всяка една държава. Наличието на малцинство, не е правен или друг аргумент, с който една държава да се намесва във вътрешните работи на друга държава и да има териториални претенции. В България също живеят или притежават недвижими имоти много руснаци и подобна подкрепа би изразила нашето отношение като държава към аналогични действия на Русия спрямо нас.
В този смисъл оценяваме обявеното събитие за днес - 7 март пред Руското консулство в град Варна, за твърде неуместно и противоречащо на човешкото разбиране за справедливост и толерантност. Считаме, че Украина е суверенна държава и тя трябва сама чрез демократични избори да избере своя път и държавно управление.”

Припомняме, че за 18.00 ч. днес пред консулството на Русия е  насрочено шествие под надслов "България подкрепя политиката на Русия"