Руското отново с претенденти за Spelling Bee шампиони на България

Животът

06-03-2014, 17:53

Автор:

rpenkova

Всичко от Автора

14 март: Четвъртото националното състезание по правопис на английски език е след седмица в VIII СОУПЧЕ „А. С. Пушкин“

На 14 март в VIII СОУПЧЕ "А. С. Пушкин" от 13.30 ч ще се проведе училищният кръг от Четвъртото националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee. 


От 10 до 15 март 2014 г. над 6400 ученици от 264 училища в цялата страна ще се включат в надпреварата след усилена няколкомесечна подготовка. Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания, които ще се проведат на 12 април 2014 г. в 10 града в страната. Най-добрите 30 ученици ще участват в националния финал на 10 май в хотел "Хилтън" в София, където ще се определи Spelling Bee шампионът на България

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Победител в миналогодишното състезание е тринадесетгодишният Мартин Бошкилов от СОУ "Кузман Шапкарев", Благоевград.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Миналата година, в първия за VIII СОУПЧЕ „А. С. Пушкин“ кръг, се класираха, както следва: Катерина Бахтигалиева, на 1-во място, и Стефан Дончев, на 2-ро място. Децата се представиха достойно при много сериозни и отлично подготвени конкуренти. И двамата са ученици на г-жа Елеонора Княжева, дългогодишен учител по английски език в VIII СОУПЧЕ „А. С. Пушкин“.