Станаха ясни датите за държавното първенство по футзал

Спорт

06-03-2014, 17:31

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Черно море си върна лидерството във Варна след бой над Спартак

Гранд Про лидер във Варна

Вижте допълнителното указание за плейофите

Комисията по футзал към БФС внесе допълнително указание за начина и условията за организиране и провеждане на финалната фаза от държавното първенство за сезон 2013/2014 г. Първите два тима от шампионатите на София и Варна се класират директно за плейофите в надпреварата. Класиралите се на трето и четвърто място в градските първенства на градовете София и Варна, първо и второ място в град Русе и победителите в първенствата на градовете Бургас и Габрово играят баражи за попълване участниците във финалните четворки от Държавното първенство. Срещите ще се проведат на неутрален терен в спортна зала ВТУ „Св. св. Кирил и Методий"“ от 4 до 6 април във Велико Търново.

Така за Държавното първенство се класират 8 тима, които ще бъдат разпределени в две групи по четири при дирижиран жребии, като в една и съща група не може да участват отбори от един град. В групите се играе по системата „всеки срещу всеки“, като класиралите се на първите две места от всяка група продължават участието си във финалните четворки на първенството. Домакини на финалните четворки са отборите заели първо място в крайното класиране от градските първенства на София и Варна. Останалите тимове се попълват чрез пълен жребий. Мачовете се играят по системата „всеки срещу всеки“. Датите за изиграване на мачовете са от 11 до 13 април.

Kласиралите се на първите две места след изиграване мачовете от финалните четворки играят полуфинални плейофи за определяне финалистите на Държавното първенство.

Полуфиналните срещи се играят на принципа - победител от финална четворка А срещу втори от финална четворка Б, и победител от финална четворка Б срещу втори от финална четворка А, до две победи от три срещи (при равенство в редовното време директно се пристъпва към изпълнение на дузпи ) .

Домакин на първите мачове на 25 април са заелите второ място от финалните четворки, а на вторите и евентуално третите срещи на 26 и 27 май – заелите първо място от финалните групи.

Победителите от полуфиналните срещи се класират за финала на Държавното първенство до две победи от три срещи (при равенство в редовното време директно се пристъпва към изпълнение на дузпи ). Ако до финалите достигнат отбори от различни градове мачовете се играят на неутрален терен. Първата финална среща се играе на 9 май, втората на 10 май, а евентуалната трета среща на ще е на 11 май.