Кампанията "Дари телефон - помогни на дете" продължава до края на май

Мисия Варна

06-03-2014, 09:19

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

До сега са събрани 3000

Дарителска кампания "Дари телефон – помогни на дете!", в подкрепа на деца, които са загубили родителите си при трудова злополука, ще продължи до края на май. Това съобщиха от КНСБ-Варна. 

Тази инициатива стартира в края на миналата година. Дарителската акция беше организирана по програма за набиране на средства под формата на мобилни устройства "Реусум Фъндрайзинг" на "Секънд Лайф Електроникс" ЕООД. Събрани са близо 3000 телефона в цялата страна. "Всяко едно от мобилните устройства беше оценено, като за всеки апарат със стойност 0,00 лв., дружеството ни дари по 1,00 лв., в подкрепа на подпомаганите деца. Общата сума, на която са оценени предадените мобилни телефони е 3276,12 лв. С получените финансови средства от благотворителната кампания ще бъдат изплащани стипендии на деца, загубили родителите си при трудова злополука. От месец февруари увеличихме размера на месечните стипендии от 40,00 лв. на 50,00 лв. на месец. В момента подпомагаме 50 деца, за които са необходими по 2500 лв. месечно, а за годината - 25 хил. лв. за десет месеца, без летните месеци на годината – юли и август, съобразно режима за изплащане на стипендии", коментираха от КНСБ.
До края на май организираните пунктове в Регионалните съвети, общинските съвети на КНСБ и в по-големите синдикални организации ще продължат да функционират.